maandag 19 mei 2014

Vrolijke zomersjaal / omslagdoek

Een heerlijke omslagdoek/sjaal gehaakt, vrolijk in het roze met rood/roze bloemen erop.
De rand eromheen heb ik ook in het rood gehaakt.
Dit is echt een projectje wat je zo af hebt en waar je lekker bij weg kunt dromen

Patroon: Haken & Kleur
--------------------------------------------------------------------------------
Op moment ben ik echt super, super super druk!
Met allemaal leuke dingen, daar over een klein poosje meer over.
Eerst wil ik jullie voorstellen aan Kodi & Roos, onze twee puppies *smelt*
Weggehaald bij hun vorige eigenaar, zaten heel een eventjes in het asiel, waar wij ze sinds vorige week hebben opgehaald.
Ze zijn nog heel klein, geboren 21 maart 2014.... en ze zijn zooo lief!!!
Stapte ik vanmorgen de woonkamer binnen, kwamen ze er met zn tweetjes aangerend om vervolgens me helemaal te knuffelen, kreeg overal likjes, zo leuk!!
Ze zijn nog niet zindelijk, dat moeten we ze echt gaan leren, want helaas liggen er nog vaak plasjes in huis:(
Vanaf donderdag de eerste cursus met ze. Heb er enorm zin in!
Het zijn echt onze babytjes.... *smelt*

woensdag 14 mei 2014

Envelopje

Tussen de Round Robin knutsels ben ik ook nog op een andere manier aan de freubel, dit envelopje heb ik gepimpt, kben lekker bezig geweest met Pan Pastel, dat is een soort krijt.
Op moment ben ik razend druk o.a. met onze diertjes, verschonen, de hokjes schoonmaken, eten en speeltjes kopen, verzorgen, vertroetelen, drolletjes opruimen, knuffelen.
Druk druk druk, maar wel heeeel erg leuk!! 
Een mooie foto genomen van ons katje Kyara, ze ligt hier op een omslagdoek, die komt binnenkort op mijn blog te staan.


zondag 11 mei 2014

Round robin - 3 - Geloof


Gelovig ben ik opgevoed, wat ben ik dankbaar dat ik bij gelovige ouders ben opgevoed.
Mijn ouders hebben me bij Zijn Woord opgevoed, de Bijbel ging elke dag open, elke zondag gingen we twee keer naar de kerk om Zijn Woord te horen. Elke zondagmiddag na het eten spraken we met het hele gezin over de preek die we in de morgendienst gehoord hadden. We zongen psalmen aan tafel. 

Ook nu ik getrouwd ben staat de Bijbel centraal, we beginnen de dag met God en we eindigen samen de dag met God. Samen praten we over Zijn Woord.

Omdat het een heel belangrijk deel van mijn leven is, komt ook dit in mijn boekje te staan.

Wat geloven wij?

De Bijbel neemt als het Woord van God bij ons een centrale plaats in. In de Bijbel lezen wij dat God de hemel en de aarde heeft gemaakt. Hij heeft ook de mens geschapen. Aanvankelijk was alles in volmaakte harmonie omdat de mens heilig met God leefde. Door de zonde van de mens, namelijk het overtreden van Gods gebod, ging dit allemaal verloren. De mens moest sterven als straf op de zonde.

Toch laat God Zijn liefde blijken door Zijn Zoon, de Heere Jezus Christus, naar de aarde te zenden en voor in zonde gevallen mensen de verhouding met Hem te herstellen. Op grond van Zijn vrijwillig lijden en sterven als Borg kunnen zondaren van hun zondeschuld en zondelast worden bevrijd en tot ware gelovigen worden gemaakt.

Dat gebeurt door de genadekracht van de Heilige Geest. De Heilige Geest gebruikt daarvoor de Bijbel. Zo schept God in hen een nieuw geestelijk leven om tot Zijn eer te leven. Dat leven zal nooit meer eindigen. De gelovigen zullen wel een keer moeten sterven, maar dan niet meer als straf op de zonde, maar om eeuwig in de hemel God te mogen loven. Buiten Christus moet een mens verloren gaan. Het is dus noodzakelijk dat we in ons leven Hem als onze Redder leren kennen.

Vooral in de Psalmen kunnen we lezen wat het geloof van Gods kinderen inhoudt. Zowel de hoogte- als dieptepunten uit het geestelijk leven worden hierin bezongen.

vrijdag 9 mei 2014

Round robin - 2 - Before & After


Vandaag heb ik mijn gepimpte boekje op de post gedaan naar Nelleke, zij mag nu in mijn boekje 13 pagina's mooi gaan maken met haar creativiteit! Ben erg benieuwd!
Ik wacht nog op het boekje wat ik mooi mag gaan maken.... # geduld

De inhoud van het boekje gaat helemaal over wie ik ben, wat ik doe, waar ik voor sta enz.
Deze keer een stukje over wie ik eerst was en wie ik nu ben:
Vroeger (dat klinkt alsof ik heel oud ben, maar valt gelukkig best mee hoor:) was ik helemaal weg van shoppen, alles was nieuw in de mode was hing vervolgens heel snel in mijn kledingkast, mijn kastjes puilden uit van allerlei soorten make-up. Bij elk soort kledingstuk had ik een andere tas en een paar schoenen.
Ik vond het allemaal erg belangrijk en was daar ook heel erg mee bezig.
Met dieren had ik helemaal niets.
Als ik toendertijd een klein kittentje zag kwam er geen ooooh vanaf, dat was alleen als ik een nieuw jurkje zag.

Het stukje 'After' vind ik prachtig!
Het is gekomen toen Kyara bij ons in huis kwam wonen, ze woonde eerst bij Arno in zijn ouderlijk huis, toen we zijn getrouwd is Kyara uiteraard met ons mee gekomen, het was veel knuffelen, knuffelen en knuffelen, zo ben ik veel van dieren gaan houden, zielsveel!!
Inmiddels hebben we dan ook 7 katjes en 2 cavia's. Het is schitterend spul en elke, maar dan ook elke dag is het genieten van onze diertjes.
Toen ik eerst elke maand uitgebreid shopte, moet ik nu echt heel goed na gaan denken wanneer ik dat voor het laatst heb gedaan. Nu ik helemaal in dieren op ga, zie je daar het schitterende van! Uiterlijk is zo onbelangrijk voor me geworden. 
Ik ben blij dat ik deze weg ben ingeslagen!
Van dieren krijg je zoveel liefde voor terug, dat is onbetaalbaar!!

zondag 4 mei 2014

Round robin - 1 - Welkom bij Willemijn

Ik doe mee met Round Robin, misschien heb je daar nog nooit van gehoord. Wat houdt Round Robin precies in, ik leg het je uit:
Vul samen met andere deelnemers (meestal 8 deelnemers) een notebook op a5 formaat.
Tip: het gebruik van een Moleskine notebook is een aanrader, deze notebook doorstaat al het "creatieve geweld" en zorgt ervoor dat je een mooi boekje terug krijgt. Afmeting 13x21cm 80 pagina's met een zachte kaft.
Knippen, plakken, tekenen, verven enz. alles kan en mag. Iedereen op zijn eigen manier en dat maakt zo'n boekje juist interesant ook kun je een thema afspreken.
Je neemt zelf de kaft plus de eerste 5 pagina's (10 bladzijdes) voor je rekening.
Via een verzendschema worden de boekjes om de twee weken doorgestuurd met de post en nemen de andere deelnemers ook ieder 10 bladzijdens voor hun rekening.


Kortom een heerlijke creatieve bezigheid met als eindresultaat een prachtig vol notebook vol inspiratie.

Ik vind het helemaal leuk om hieraan mee te doen, we net zijn begonnen en mijn boekje heb ik al gefreubeld.
Het thema wat wij hebben bedacht is Themaloos. 
Ik zelf stel me zelf eerst eventjes voor en elke keer heb ik een ander onderwerp waar ik het over wilt hebben. Deze keer: Welkom bij Willemijn!
Aan de linkerkant zie je de onderwerpen die bij mij horen.

Lees je met me mee?